נוגדי חמצון – מקורות מזון מומלצים

נוגדי חמצון - תזונה נבונה

נוגדי חמצון - בפירות וירקות!

נוגדי חמצון, כמו ויטמין C, ויטמין E, קרוטין, ליקופן, וכדומה, עשויים לסייע במניעה, או דחייה של התפתחות מחלות שונות, ביניהן מחלות לב, סרטן, או אלצהיימר.
נוגדי חמצון מנטרלים את הרדיקלים החופשיים הנמצאים בגופינו כתוצאה מתהליכי חמצון טבעיים, והם מאטים את הזדקנות הגוף והאטת פעילות מערכת החיסון. עם זאת, נטילת נוגדי חמצון בכמות רבה מדי או באופן לא מותאם, עשויה להזיק לתהליך טבעי הקרוי חמצון, ובכך לפגוע גם בתאים בריאים וחשובים לבריאותינו.

אך מחקרים מצביעים בבירור על העדפה לצריכת נוגדי חמצון מתוך התזונה היומית, ולא בתוספי מזון. למעשה, ייתכן אף שנטילת נוגדי חמצון בתוספי מזון מזיקה לבריאות (במיוחד כמויות גדולות של ויטמין E או בטא קרוטין).

באופן טבעי, גופינו יודע להפיק נוגדי חמצון ולהתמודד בהצלחה יחסית עם תהליכי חמצון ונטרול רדיקלים חופשיים. מינרלים כמו נחושת, מנגן, סלניום ואבץ, הם הכרחיים בתהליך. אולם, תהליך הפקת נוגדי החמצון המתרחש באופן טבעי בגופנו לא תמיד מסוגל להתמודד עם עומסים כתוצאה מאורח חיים לא בריא, וכמו כן, יעילותו פוחתת עם העלייה בגיל.

כדאי וחשוב לשלב בתזונה היומית שלנו נוגדי חמצון לרוב, מסיבות שונות, ביניהן המגוון העצום של וריאציות לנוגדי חמצון הקיימים באוכל. שיקלו עובדה זו – רק לויטמין A יש מאות של נגזרות וצורות, הקיימות באופן טבעי באוכל שאנו אוכלים אולם באופן מוגבל למדי בתוספי התזונה הממוכנים.

שילוב נוגדי חמצון בתזונה בריאה – מתכון מנצח

איכלו מגוון של מזונות. אין מזון או משפחה של מזונות שהיא באופן מובהק מכילה כמויות גבוהות של נוגדי חמצון.

איכלו גרגירי יער – אוכמניות, דומדמניות, תותים, וכדומה.

איכלו קטניות, שעועית על סוגיה, עדשים, וכדומה. השתדלו להעדיף קטניות מונבטות.

איכלו פירות – תפוח (כאשר הוא נאכל על קליפתו) הוא עשיר בנוגדי חמצון, עוד נמליץ על אבוקדו, אגס, שזיפים, אננס, קיווי. ככלל, השתדלו לאכול פירות על קליפתם. באיזור הצמוד לקליפה ובקליפה עצמה נמצא עושר של סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון.

שתו תה ירוק. מעניין לציין, שמבחינת נוגדי חמצון, גם קפה הוא תזונה מצויינת. יין אדום ומיצי פירות גם הם טובים להעשרת הגוף בנוגדי חמצון מסוגים שונים.

נוגדי חמצון נהדרים ניתן למצוא באגוזים – פיסטוקים, אגוזי מלך, פקאנים, או שקדים.

השתמשו בתבלינים כמו: קינמון, ג'ינג'ר, אורגנו, וכורכום, המכילים כמויות נדיבות של נוגדי חמצון.

ולקינוח, הפתעה – שוקולד כהה ואיכותי מכיל יותר נוגדי חמצון ממרבית הפירות!

1 Response

  1. אהבתי את הכתבה! ורוצה לאמץ את הכתוב ממחר
    אני שמעתי לא מזמן על שיזנדרה שעוזר מאוד נגד רדיקלים חופשיים וחימצון.
    במוצרי הרבלייף ובעוד כמה חברות יש מוצרים נוגדי חימצון…החשוב הוא לדעת לבחור מוצר שיעילותו מוכחת. שיהיה בהצלחה לכולנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *